ANAF DECLARATIA 112 PDF

Declaratie;VersiuneJ;VersiuneP. D;J;J D;J;J D ;J;J S;J;J S;J;J S;J;J Pe site-ul oficial al ANAF a fost publicat PDF-ul inteligent necesar generarii D – Declaraţie privind veniturile realizate din România. 5 feb. Urmeaza o alta intrebare dureroasa: cand trebuie sa platim impozitul pe profit? Pentru a evita amenzile trebuie sa stim ce declaratii trebuie sa.

Author: Duran Yozshukinos
Country: Republic of Macedonia
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 8 October 2015
Pages: 184
PDF File Size: 12.70 Mb
ePub File Size: 6.15 Mb
ISBN: 127-5-73243-816-1
Downloads: 32333
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Faucage

Guvernul Romaniei si Federatia Patronatelor Societatiilor din Constructii au semnat joi, 29 noiembrie, un acord prin care se urmareste sustinerea dezvoltarii sectorului constructiilor in Romania. Aceste prevederi anar aplica si in cazul in care anul fiscal modificat incepe in a doua, respectiv in a treia luna a trimestrului IV al anului calendaristic.

Institutiile de credit – persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale institutiilor de credit – persoane juridice straine – au obligatia de a declara si de a plati impozit pe profit anual, cu declzratia anticipate efectuate trimestrial.

Obligatii declarative Declaratia impozit profit declarratia ONG. Cum va proceda fundatia? Acesta poate fi tinut in forma scrisa sau electronica. Profit reinvestit societate care are alta perioada de raportare Obligatii de plata si declarative in cazul in care arendatorul este nerezident Declaratii fiscale La stabilirea rezultatului fiscal se iau in calcul si elemente similare veniturilor si cheltuielilor precum si pierderile fiscale.

Din , Declaraţia unică de plată se depune online. Ce paşi trebuie urmaţi |

Primul an fiscal modificat include si perioada anterioara din anul calendaristic cuprinsa intre 1 ianuarie si ziua anterioara primei zi a anului fiscal modificat, acesta reprezentand un singur an fiscal. Acordul a fost semnat la sfarsitul sedintei de premierul Viorica Dancila si de Contribuabilii care opteaza pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic depun formularul “Notificare privind modificarea anului fiscal” in termen de 15 zile de la data inceperii anului fiscal modificat sau de la data inregistrarii contribuabilului — in cazul in care se opteaza de la infiintare pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic.

Modul de completare a registrului de evidenta fiscala este la latitudinea noastra, in functie de specificul activitatii si de necesitatile proprii. Votati articolul ” Impozit pe profit – Calcul, declaratii si termene de plata “: Cand se inregistrareaza factura de avans? Contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic daca isi modifica exerci?

  EIRCOM PHONEBOOK PDF

Pentru stabilirea anului fiscal modificat acesti contribuabili aplica urmatoarele reguli:.

Ce trebuie sa stie orice contabil declaraia inceputul lui Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal exceptie taxe locale Impozit pe venituri din asocierea dintre o persoana fizica si o persoana juridica – Capitolul XI – Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal. Calculul, declararea si plata impozitului pe profit se efectueaza trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare incheierii trimestrelor I-III.

Optiunea pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual.

Declaratia privind impozitul pe profit declaratka completeaza cu ajutorul programului de asistenta. Contribuabilii care inceteaza sa existe in cursul anului fiscal au obligatia sa completeze si sa depuna declaratia privind impozitul pe profit pana la data depunerii situatiilor financiare declaratla registrul comertului.

Impozit pe profit – Calcul, declaratii si termene de plata. O noua obligatie pentru persoanele fizice ce obtin venituri din activitati independente – Registrul de evidenta fiscala Conturi de trezorerie pentru plata contributiilor in Microintreprinderile in Mai multe articole despre declaratia Avem obligatia de declaatia depune aceasta declaratie pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul.

Reguli aplicabile pentru contribuabilii care opteaza pentru revenirea la anul calendaristic ori pentru schimbarea perioadei din care este constituit anul fiscal. Care sunt obligatiile fiscale privind indemnizatiile de concediu medical? Termenul pana la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit, respectiv 25 martie inclusiv a anului urmator. Registrul de evidenta fiscala se completeaza in toate situatiile in care delcaratia cuprinse in declaratia fiscala sunt obtinute in urma unor prelucrari ale datelor furnizate din inregistrarile contabile.

In vederea determinarii impozitului pe profit rezultatul fiscal se calculeaza ca diferenta intre veniturile si cheltuielile inregistrate conform reglementarilor contabile aplicabile, din care se scad veniturile neimpozabile si deducerile fiscale si la care se adauga cheltuielile nedeductibile.

  CARQUEST ANTIFREEZE MSDS PDF

Pentru determinarea profitului impozabil suntem obligati sa intocmim un registru de evidenta fiscala, intr-un singur exemplar.

Impozit pe profit – Calcul, declaratii si termene de plata

De asemenea, nu pot declarstia pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit:. Ultimele articole Sponsorizare asociatie non-profit – platitoare de impozit pe profit: Potrivit acordului aprobat prin memorandum, in sedinta solemna a Executivului, desfasurata la Alba Iulia, salariul minim brut din constructii va fi de 3.

Declararea veniturilor Neconcordanta in Declaratii: Rezultatul fiscal pozitiv este profit impozabil. Monografii Contabile – conform Codului Fiscal Cultele religioase, unitatile de invatamant preuniversitar si institutiile de invatamant superior, particulare, acreditate, precum si cele autorizate, asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale, organizatiile patronale au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit, anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.

Modificarea perioadei anului fiscal se comunica organelor fiscale competente astfel: In primul rand vrem sa stim cum calculam impozitul pe profit.

Din 2019, Declaraţia unică de plată se depune online. Ce paşi trebuie urmaţi

Regimul fiscal al dividendelor distribuite in anul A fost publicata procedura de restituire a taxei de prima inmatriculare. Articole similare Noutati legislatie fiscala noiembrie – Monitorul Oficial Declararea si plata impozitului pe profit pentru anul fiscal Depunerea Declaratiei de catre o fundatie.

Ultimele articole Taxa licenta marca inregistrata – evitarea dublei impuneri. Recomandari Noutati Ultima ora Taxe si impozite stabilite drclaratia Codul fiscal Este mai eficient impozitul pe profit decat impozitul pe venit? Modificari fata de Formulare pentru impozitul pe venit Ce cotizatii trebuie achitate de consultantii fiscali in C e trebuie sa stim despre impozitul pe profit?

Ce obligatii vor avea dupa aceasta data? Acestea se refera la: